Hovězí ledvinky se zeleninou
Suroviny
- 700 g Hovězí ledviny
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.333333 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Nové koření celé
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 l Mléko - podmáslí
 - 2 dl Víno bílé
 - 5 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 571 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 719.3 mg
 - Draslík 894.3 mg
 - Vláknina 8838.4 mg
 - Vitamín A 8838.4 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.8 mg
 - Vitamín E 11.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí ledvinky rozkrojíme, odstraníme močové kanálky a ty též zbavíme přebytečného tuku. Ledvinky dáme do mísy, zalijeme kysaným mlékem a necháme je namočené do druhého dne.
 - 
                                2
Druhý den ledvinky důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy.
 - 
                                3
Očistíme a omyjeme zeleninu (mrkev, cele, petržel, cibuli) Cibuli drobně pokrájíme, ostatní zeleninu pokrájíme na kostky.
 - 
                                4
V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji orestujeme dorůžova cibuli se zeleninou.
 - 
                                5
Přidáme pokrájené ledvinky, promícháme, přilijeme suché bílé víno, doložíme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, majoránku a pod poklicí dusíme do doby, až se tekutina vyvaří a vše se začne smažit. Poté ledvinky poprášíme moukou, červenou sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vodou. Ledvinky dusíme doměkka přibližně 30 minut. Ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a podáváme.