Křenové hovězí maso
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
 - 200 g Pórek
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 50 g Zakysaná smetana
 - 750 ml Vývar z hovězích kostí
 - 250 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Křen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Hřebíček
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 976 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 102.8 mg
 - Draslík 1046.9 mg
 - Vláknina 9768.3 mg
 - Vitamín A 9768.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček, bobkový list a přilijeme víno. Nakonec vložíme omyté hovězí maso a zvolna vaříme asi 40 minut.
 - 
                                3
Maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme a zachytíme. Zeleninu i maso udržujeme teplé. Oloupané, na kostky nakrájené jablko podusíme ve vývaru. Vmícháme cukr, nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
 - 
                                4
Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou. Vhodnou přílohou jsou halušky.