Štěpánská hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1087 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 131.1 mg
 - Draslík 69.1 mg
 - Vláknina 1533 mg
 - Vitamín A 1533 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, nakrájíme na podlouhlé kusy a po stranách protkneme slaninou. Uprostřed nožem prořízneme kapsu a do ní opatrně vsuneme natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí, maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dorůžova osmažíme na tuku. Vložíme na ni maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
 - 
                                4
Provařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.