Plzeňské zástěrky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 946 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 116.8 mg
 - Draslík 87.5 mg
 - Vláknina 1793 mg
 - Vitamín A 1793 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit.
 - 
                                3
Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem.
 - 
                                4
Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu.
 - 
                                5
Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka.
 - 
                                6
Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme.
 - 
                                7
Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem.