Hovězí maso po sečuansku se zeleninou
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Smrže sušené
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Víno portské
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 871 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 72.8 mg
 - Draslík 507.9 mg
 - Vláknina 17005 mg
 - Vitamín A 17005 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na tenké plátky. V míse si vyšleháme bílek, přimícháme Maizenu (kukuřičný škrob), směs promícháme s plátky masa a necháme 15 minut marinovat.
 - 
                                2
Sušené smrže namočíme do studené vody. Když nabobtnají, pokrájíme je na nudličky.
 - 
                                3
Všechnu potřebnou zeleninu předem očistíme a omyjeme. Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme jej a necháme 30 minut "vypotit", pak ho promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Cibuli pokrájíme na kolečka, papriky bez semen nakrájíme na proužky, česnek, chilli papričky a zázvor posekáme nadrobno. Pórek několikrát překrojíme a pak nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                4
V misce smícháme sójovou omáčku s cukrem, Balsamico octem a portským vínem. Omáčku odložíme.
 - 
                                5
Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přendáme z pánve na mísu a uchováme teplé. Do prázdné pánve přilijeme olej, rozpálíme ho a pak na něm smažíme nejdříve houby, poté přidáme zeleninu a za stálého míchání vše smažíme dozlatova. Dále přidáme maso. Směs promícháme, zalijeme omáčkou, znovu promícháme, ochutíme solí a krátce prohřejeme.
 - 
                                6
Hovězí maso se zeleninou podáváme k dušené rýži.