Hovězí maso pečené se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 80 g Celer bulvový
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Mrkev kořen
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Nové koření celé
 - 2 ks Hřebíček
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 špetka Saturejka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 2403 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 261.9 mg
 - Vláknina 8165.7 mg
 - Vitamín A 8165.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.
 - 
                                3
Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.