Mleté hovězí maso pečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso přední
  • 50 g Rajčata
  • 30 g Strouhanka
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 189.7 mg
  • Draslík 470.8 mg
  • Vláknina 11833 mg
  • Vitamín A 11833 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme deseti mililitry oleje a vysypeme strouhankou.

  • 2

    Rajčata nakrájíme na plátky, vejce rozšleháme s mlékem.

  • 3

    Uvařené hovězí maso umeleme. V míse je dobře promícháme se solí, s utřeným česnekem a majoránkou. V hlubším rendlíku rozehřejeme dvacet gramů oleje, na něm orestujeme mraženou zeleninovou směs, přisypeme lžičku Vegety. K zelenině přidáme umleté maso, rajčata, vejce a řádně promícháme.

  • 4

    Směs vsypeme do připraveného pekáče a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba půl hodiny. Ihned podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu