Hovězí maso zapečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Karotka
  • 600 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Lilek
  • 30 g Cibule
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1299.8 mg
  • Vláknina 32229.8 mg
  • Vitamín A 32229.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, posekané bylinky, kousek cibule, pokrájenou karotku a přivedeme k varu. Vaříme doměkka, tj. cca 1 a 1/2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 2

    Lilek očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak cibuli, papriku na proužky a oloupaná rajčata zbavená jadérek na plátky. Přidáme k masu do pekáčku, posypeme solí, pepřem, podlijeme trochou vývaru z hrnce a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu