Hovězí marinované špízy
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 10 g Oregano sušené
 - 150 g Kokosové mléko
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 dl Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 80.1 mg
 - Vláknina 12203.8 mg
 - Vitamín A 12203.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.
 - 
                                2
Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.
 - 
                                3
Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.
 - 
                                4
Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.
 - 
                                5
Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.