Sladké hovězí kari po thajsku s arašídovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
 - 75 g Ořechy burské pražené
 - 600 ml Kokosové mléko
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 ks Chilli paprička
 - 5 ks Limetka kafrová
 - 2 ks Vejce kachní
 - 10 ks Thajská bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Citronová tráva
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 582 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 69.7 mg
 - Draslík 211.8 mg
 - Vláknina 3702.3 mg
 - Vitamín A 3702.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu mléka vlijeme do většího hrnce, zvolna přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne srážet. Poté v něm rozmícháme kari pastu a 2-3 minuty povaříme. Pasta se musí rozpustit. Přidáme rybí omáčku, cukr, rozdrcené stonky citronové trávy a důkladně promícháme. Dále vaříme, až směs zhoustne a ztmavne.
 - 
                                2
Postupně přiléváme za stálého míchání zbytek kokosového mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec vložíme na tenké nudličky nakrájené maso a mleté, pražené oříšky. Za občasného míchání necháme vařit dalších 8-10 minut, dokud se neodpaří většina tekutiny. Přisypeme natrhané limetkové listy, na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Uvařená kachní vejce podélně nakrájíme na dílky, dozdobíme jimi masovou směs, doplníme bazalkovými lístky a podáváme.