Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 537 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 856.7 mg
 - Vláknina 9953.8 mg
 - Vitamín A 9953.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí.