Pikantní hovězí na pivě
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Masox
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 510 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 133 mg
 - Draslík 183.1 mg
 - Vláknina 2894.5 mg
 - Vitamín A 2894.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.
 - 
                                4
Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.