Hovězí řízky zapečené se žampiony a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 611 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 393.5 mg
 - Draslík 612.6 mg
 - Vláknina 6883.1 mg
 - Vitamín A 6883.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěné houby pokrájíme na plátky, cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
 - 
                                2
Řízky zprudka osmažíme na sádle z obou stran do zlatova, poté je přeložíme do pekáče. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, osolíme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když houby změknou, zalijeme je vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, přidáme nať a směs za stálého míchání necháme přejít varem.
 - 
                                3
Houbovou směsí přelijeme řízky, poklademe plátky sýra, lístky másla a v předehřáté troubě zapečeme.