Skopová kýta pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 261 mg
 - Vláknina 152.6 mg
 - Vitamín A 152.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem.
 - 
                                2
Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme.
 - 
                                4
Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou.
 - 
                                5
Podáváme s pečenými bramborami a se zelím.