Pustevecká skopová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 300 g Cibule
  • 1000 g Skopová kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Citrony
  • 300 g Okurky nakládané
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Česnek
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Víno červené
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1553 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 4680 mg
  • Vitamín A 4680 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.

  • 3

    V základu osmahneme maso, osolíme je, krátce podusíme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme pod poklicí.

  • 4

    Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme a přidáme rajčatový protlak, třený česnek a citronovou šťávu. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka.

  • 5

    Během varu přidáme sterilované okurky nakrájené na nudličky a přilijeme červené víno. Vše ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu