Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 322 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 48.3 mg
 - Draslík 1031.3 mg
 - Vláknina 32295.1 mg
 - Vitamín A 32295.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 161 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme.
 - 
                                2
Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme v troubě.
 - 
                                3
Omyté cukety a očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky a podusíme na zbylém másle. Osolíme, okořeníme špetkou muškátu, podlijeme trochou vody a 3 minuty dusíme.
 - 
                                4
Pečené maso potřeme citronovou šťávou (nebo citronovým želé) a ještě 5 minut pečeme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vývar, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.
 - 
                                5
Nakonec pečeni upravíme na připravenou podušenou zeleninu a ozdobíme snítkou tymiánu a dílky citronu.