Salát z masových kuliček a fazolí
Suroviny
- 150 g Jehněčí plec
 - 150 g Vepřová plec
 - 400 g Fazole vařené
 - 150 g Celer bulvový
 - 100 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej salátový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 65.4 mg
 - Draslík 968.7 mg
 - Vláknina 15867.4 mg
 - Vitamín A 15867.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.
 - 
                                2
Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.
 - 
                                4
Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.
 - 
                                5
Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.