Mletý steak ze skopového masa
Suroviny
- 250 g Skopová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Estragon
 - 0.5 kávová lžička Saturejka
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 425.6 mg
 - Vláknina 6114 mg
 - Vitamín A 6114 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, prolisovaným česnekem a vejcem. Ze směsi vytvarujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.
 - 
                                2
Očištěné papriky a spařená, oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Na části oleje osmahneme papriky, přidáme rajčata, osolíme a podusíme.
 - 
                                3
Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, navršíme na ně podušenou zeleninu, opepříme a podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je rýže.