Skopové kotlety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 182.3 mg
 - Vláknina 1389.8 mg
 - Vitamín A 1389.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze skopového hřbetu nasekáme 8 kotlet, kosti po straně odsekneme a maso očistíme a omyjeme.
 - 
                                2
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi. Vyjmeme je na nahřáté talíře.
 - 
                                3
Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme červeným vínem a kečupem, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, osolíme a krátce podusíme.
 - 
                                4
Kotlety přelijeme vařící směsí a podáváme.