Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 3 g Oregano čerstvé
 - 500 g Mouka kukuřičná
 - 300 g Fazole bílé v chilli omáčce
 - 300 g Sýr Feta
 - 300 g Jehněčí kýta
 - 40 ml Koriandr čerstvý
 - 10.5 ml Kmín římský
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 375 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1172 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 128 g
 - Cholesterol 87.8 mg
 - Draslík 1054.5 mg
 - Vláknina 19287.5 mg
 - Vitamín A 19287.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí s cibulí, česnekem, oreganem a kmínem vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu, poté snížíme stupeň teploty, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 hodiny.
 - 
                                2
Po uvaření masa do měkka, vyjmeme maso z kastrolu, necháme ho okapat a vložíme do mísy na pečení. Maso posypeme mletým chilli a pečeme dalších 30 minut. Po upečení maso natrháme na kousky a odložíme si stranou.
 - 
                                3
Kukuřičnou mouku osolíme, spojíme s vodou a vypracujeme těsto. Mezi dva pečící papíry vložíme 4 lžíce těsta a vyválíme tenkou placku, kterou pečeme na suché pánvi. Pečeme asi 3 minuty z obou stran. Tortillové placky ponecháme v teple.
 - 
                                4
Pro omáčku enchilada si nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, chilli, koriandr a vše rozmixujeme do hladké pasty. Takto vzniklou pastu dáme do kastrůlku, pomalu přivedeme k varu, vmícháme vývar a vaříme asi 8-10 minut do zhoustnutí, dochutíme limetovou šťávou.
 - 
                                5
Na tortilly položíme rovnoměrně fazole, posypeme vrstvou natrhaného jehněčího masa, potřeme omáčkou enchiada, posypeme sýrem a pečeme asi 10 minut.
 - 
                                6
Podáváme s kousky limetky a nasekanými chilli papričkami.