Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso mleté
 - 120 g Špagety, Makarony
 - 300 g Řecký jogurt
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 463 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 216 mg
 - Draslík 503.4 mg
 - Vláknina 4203.3 mg
 - Vitamín A 4203.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubokém rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Po pěti minutách přidáme mleté maso, restujeme a mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Když je maso usmažené, přidáme rajčatový protlak a mouku. Dobře promícháme, vlijeme vývar, opepříme, osolíme a vsypeme skořici. Pod poklicí vaříme asi dvacet pět minut.
 - 
                                2
V mezičase v osolené vodě uvaříme kratší makarony na zkus, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Do zapékací mísy vlijeme masovou směs, poklademe tenkými plátky rajčat. Těstoviny v míse promícháme s jogurtem a rozšlehanými vejci a nalijeme je na masovou směs. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu. Hned podáváme.