Provensálské jehněčí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1171 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 2547 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 207 mg
 - Draslík 1229.5 mg
 - Vláknina 21335 mg
 - Vitamín A 21335 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kotlety zbavíme tuku a přitom očistíme povrch kostí. Kotlety poskládáme do mísy. Na marinádu rozmícháme šťávu a strouhanou kůru z 1/2 citronu a 2 lžic olivového oleje. Přimícháme prolisovaný česnek. Rozmarýn opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Přidáme do marinády. Marinádou potřeme kotlety, přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut.
 - 
                                2
Olivy vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Kotlety vyjmeme z marinády, citronovou kůru a rozmarýn odstraníme. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme zbývající olej a máslo. Kotlety opékáme asi 3 minuty při mírné teplotě. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové.
 - 
                                3
Připečeniny v pánvi rozředíme vínem a povaříme. Přidáme olivy a petrželku a vaříme do zhoustnutí. Kotlety vyjmeme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, olivami a petrželkou. Horké podáváme.