Skopový hřbet podle babičky
Suroviny
- 1000 g Skopový hřbet
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 100 g Křen
 - 4 krajíc Chléb konzumní
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 1200 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Okurky nakládané
 - 10 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1096 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 5366 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 53.6 mg
 - Draslík 595.8 mg
 - Vláknina 11658.8 mg
 - Vitamín A 11658.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřbet potřeme utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Dáme na hodinu do lednice uležet.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar a hřbet do něj vložíme. Povaříme 20 minut a maso vyndáme z hrnce.
 - 
                                3
V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme do něj hřbet, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut za občasného podlévání.
 - 
                                4
Upečené maso podél kosti nařízneme, kost přesekneme a takto hřbet naporcujeme na 4 díly.
 - 
                                5
Podáváme s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a chlebem.