Jehněčí s čočkou
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 125 g Čočka jedlá
 - 175 g Meruňky
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Skořice mletá
 - 175 ml Pomerančová šťáva
 - 600 ml Vývar jehněčí
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Jehněčí maso
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 324 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 189.2 mg
 - Draslík 521.6 mg
 - Vláknina 15796 mg
 - Vitamín A 15796 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2038.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, drcený česnek, zázvor, koriandr a skořici.
 - 
                                2
Kousky masa v marinádě řádně obalíme, mísu volně přikryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.
 - 
                                3
Maso vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). V zapékací míse rozpálíme olej, po částech přidáme kousky masa a zprudka je 5 minut dohněda smažíme. Potom je děrovanou naběračkou vyjmeme.
 - 
                                4
Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu. Z nádoby ji pak vyjmeme.
 - 
                                5
Do zapékací mísy klademe postupně vrstvy masa, cibule, čočky a nakrájených meruněk, každou vrstvu podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a marinádu. Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme.