Marinované skopové plátky
Suroviny
- 100 g Kečup
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Skopová kýta
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 224.4 mg
 - Vláknina 3317.6 mg
 - Vitamín A 3317.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme mletý zázvor, chilli, utřený česnek, cukr, ocet a sůl. Vložíme plátky masa a necháme marinovat cca 4h.
 - 
                                2
Mezitím uvaříme brambory do poloměkka a nakrájíme na kolečka. Cibuli nasekáme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Vyjmeme z tuku, na něm pak osmažíme maso po obou stranách doměkka, vyjmeme a uchováme teplé.
 - 
                                3
Na zbylém tuku osmažíme brambory.
 - 
                                4
Plátky masa rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou, obložíme bramborami a podáváme s kečupem.