Jehněčí v jáhlové kaši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 1027 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 486.9 mg
 - Vláknina 14403.5 mg
 - Vitamín A 14403.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1192.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Podlijeme, osolíme a 15 minut dusíme zakryté. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek a dále dusíme, až je maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Mezitím, co se maso dusí, spaříme jáhly vroucí vodou, osolíme a uvaříme do husté kaše. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme, polovinu zamícháme do jáhlové kaše. Hotové maso dochutíme solí a pepřem, na talíře navršíme do středu porci kaše, na ni rozložíme dušené maso a přelijeme druhou polovinou vypečené slaniny.