Grilované jehněčí s parmezánem
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 10 g Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 1 kg Jehněčí kotlety
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 640 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 127 mg
 - Draslík 636.8 mg
 - Vláknina 1777.7 mg
 - Vitamín A 1777.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut.
 - 
                                2
Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule.
 - 
                                3
Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme.