Skopová kýta podle sadaře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 946 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 18.1 mg
 - Draslík 614.7 mg
 - Vláknina 5446.5 mg
 - Vitamín A 5446.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu kuchyňsky upravíme a pokrájíme na větší kusy, osolíme a osmažíme na rozpáleném tuku. Maso vyndáme a uchováme v teple, na výpeku zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso, přidáme mletou skořici, citronovou kůru, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Na závěr šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vodu, vložíme omyté švestky a vaříme doměkka.