Kořeněné jehněčí kotlety smažené
Suroviny
- 2 g Máslo čerstvé
 - 100 g Strouhanka
 - 80 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 2 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Majoránka
 - 0.25 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 8 ks Jehněčí kotlety
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 195.4 mg
 - Draslík 663.9 mg
 - Vláknina 1340.4 mg
 - Vitamín A 1340.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na talíři smícháme rozmarýn, majoránku, tymián, pepř a sůl, kotlety omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
Kotlety obalíme ve směsi koření, dobře do masa vtlačíme. Poté obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a v prosáté strouhance.
 - 
                                3
Kotlety smažíme na rozpáleném oleji s máslem, po každé straně asi 4 minuty a hned podáváme.