Jehněčí v mátové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 606.7 mg
 - Vláknina 7667.1 mg
 - Vitamín A 7667.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1904.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a zázvor, nastrouháme do mističky, přidáme špetku soli, papriku, olej, důkladně promícháme. Pekáč vymastíme olejem, vložíme do něj jehněčí maso a potřeme marinádou z misky. Zakryjeme, necháme hodinu péct v troubě.
 - 
                                2
Pekáč vytáhneme z trouby, maso potřeme medem, podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Hotové maso dáme stranou, pekáč zalijeme 200 ml vody. Pět minut vaříme, poté vodu scedíme do malého hrnce. Do mastné vody přidáme mátu, ocet a whisky. Maso touto omáčkou následně poléváme.
 - 
                                3
Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby (kde můžeme zároveň péci maso) a pečeme, dokud nezměknou.