Jehněčí maso zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 312 mg
 - Draslík 380.8 mg
 - Vláknina 1242.2 mg
 - Vitamín A 1242.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Masox rozpustíme v horké vodě a necháme krátce provařit. Vejce rozšleháme v misce, sýr nastrouháme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli, pak přidáme kousky masa a opečeme je. Maso osolíme, podle chuti opepříme, okořeníme kurkumou, zázvorem, muškátovým oříškem a skořicí. Vše zalijeme vývarem z masoxu, přidáme případně vodu, aby maso bylo zcela ponořené a dusíme přikryté pokličkou doměkka.
 - 
                                4
Měkké maso pak přemístíme do žáruvzdorné mísy, vývar necháme vychadnout. Do vychlazeného vývaru přimícháme metlou rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a mátu, směsí zalijeme maso v míse a v předehřáté troubě zvolna pečeme přibližně 20 minut.
 - 
                                5
Zapečené maso podáváme horké s vařenou rýží.