Jehněčí játra na grilu
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 50 ml Máta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Paprika červená
 - 0.5 kg Játra jehněčí
 - 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Pasta česneková
 - 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 519.8 mg
 - Draslík 1037.6 mg
 - Vláknina 6990.2 mg
 - Vitamín A 6990.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 113.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Našleháme si jogurt a smícháme jej s garam masalou, chilli, solí, zázvorovou a česnekovou pastou. Kousky jater v marinádě vyválíme a odložíme na 8 hodin bokem. Rajčata nakrájíme na takové kostky, které budeme moci napíchnout na špejli. Listy máty opláchneme pod tekoucí vodou.
 - 
                                2
Na špejli napíchneme vždy kus jater, rajče, mátu, kus jater, papriku, kus jater a mátu. Vše potřeme máslem a 10 minut opékáme na dřevěném uhlí. Sem tam špejli otočíme.
 - 
                                3
Rozehřejeme si smetanu a zalijeme ji zbytkem marinády. Vzniklou směsí polijeme špízy, posypeme mletým kmínem a můžeme podávat.