Jehněčí hřbet v makadamové krustě
Suroviny
- 1500 g Jehněčí hřbet
 - 50 g Strouhanka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Oříšky makadamové
 - 500 g Brambory
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 173.2 mg
 - Draslík 803.6 mg
 - Vláknina 7178.9 mg
 - Vitamín A 7178.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme strouhanku s rozehřátým máslem, makadamovými oříšky, bylinkami, solí, pepřem a vejcem. Pořádně promícháme a maso obalíme v této směsi.
 - 
                                2
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli na kolečka. Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt grilu potřeme olejem a vyskládáme na něj pokrájenou zeleninu a maso. Víko zavřeme a grilujeme 15 minut.
 - 
                                3
Zeleninu dáme stranou, zvýšíme teplotu grilu a maso ještě dalších 15 minut grilujeme na přímém ohni.