Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 70 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1159.9 mg
- Vláknina 6267.3 mg
- Vitamín A 6267.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso zbavíme tučných částí. 
- 
                                2Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky. 
- 
                                3Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu. 
- 
                                4Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. 
- 
                                5Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet. 
- 
                                6Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem. 
- 
                                7Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        