Jehněčí hřbet s rajčaty na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí hřbet
  • 300 g Rajčata
  • 15 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 25 g Strouhanka
  • 600 g Rýže dušená
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1343 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 120.8 mg
  • Draslík 527.3 mg
  • Vláknina 3453 mg
  • Vitamín A 3453 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj vykostěné maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.

  • 2

    Po hodině pečení pekáček vyndáme z trouby, maso naporcujeme, přidáme k masu rajčata, zasypeme trochou strouhanky a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 30 minut, v případě potřeby podléváme.

  • 3

    Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a podáváme k masu jako přílohu.

Komentáře k receptu