Arménská dolma ve vinných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1068 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 16.8 mg
 - Draslík 552.7 mg
 - Vláknina 28685.8 mg
 - Vitamín A 28685.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou skopovou plec umeleme, 5 stroužků česneku prolisujeme a nadrobno nasekáme cibuli a zelenou petrželku.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme s dušenou rýží, česnekem, cibulí, petrželkou, solí a pepřem, vše dobře promícháme. Z opláchnutých velkých vinných listů odstraníme stopky, listy položíme po dvou na sebe, poklademe nádivkou a stočíme v závitky.
 - 
                                3
Závitky urovnáme do kastrolu, osolíme, poklademe vločkami másla, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou hodinu dusíme.
 - 
                                4
Dolmu podáváme s kyselým mlékem, ochuceným utřeným česnekem se solí.