Jehněčí biryani
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 80 g Hrozinky
 - 600 g Jehněčí maso
 - 180 g Jogurt bílý
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 2 g Kardamom
 - 4 g Hřebíček
 - 4 g Šafrán
 - 5 g Kmín římský
 - 2 g Skořice celá
 - 80 g Mandle pražené solené
 - 2 g Chilli
 - 2 g Zázvor
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 137.9 mg
 - Draslík 327.1 mg
 - Vláknina 5431 mg
 - Vitamín A 5431 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1437 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran.
 - 
                                2
Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni.
 - 
                                3
Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi.