Jehněčí svíčková ve vinné marinádě
Suroviny
- 800 g Jehněčí maso
 - 150 ml Víno červené
 - 100 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1.5 polévková lžíce Worcester
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 56.9 mg
 - Vláknina 244.6 mg
 - Vitamín A 244.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1900.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí svíčkovou potřeme marinádou a necháme pod fólií asi půl hodiny marinovat. Poté maso na grilu, který jsme předehřáli na střední teplotu, opékáme ze všech stran asi 8 minut. Grilované maso necháme chvilku stát a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm. Podáváme polité zbylou vinnou marinádou, kterou jsme zahřáli.
 - 
                                2
Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.