Grilované jehněčí karbanátky
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
 - 200 g Salát Polníček
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Paprika sladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 382.9 mg
 - Vláknina 3775.8 mg
 - Vitamín A 3775.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chemicky neošetřený citrón omyjeme, kůru nastrouháme do misky a k ní vymačkáme šťávu jen z 1/2 citrónu. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku drobně posekáme. Očistíme cibuli a česnek, pokrájíme je nadrobno a v pánvi je na rozehřátém oleji zpěníme, přimícháme chilli papričku a společně s cibulí smažíme doměkka asi 1 minutu. Pak pánev odstavíme z plotny, směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme k ní libové jehněčí mleté maso, sladkou papriku, sůl, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru se šťávou, majoránku a směs důkladně promícháme. Misku s masem zakryjeme a necháme v chladničce 4-6 hodin.
 - 
                                2
Po této době gril rozehřejeme na maximum. Dlaně si poprášíme moukou a v dlaních ze směsi vytvoříme malé kuličky (28 kusů). Kuličky položíme na grilovací pekáč, potřeme je olejem a grilujeme je 10 minut. Během grilování je často obracíme. Podáváme je hned horké s čerstvým salátem.