Skopové maso s rýží (pilaf)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1042 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 98629 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 20.5 mg
 - Draslík 865.9 mg
 - Vláknina 30302.2 mg
 - Vitamín A 30302.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme téměř do měkka.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní vrstvu podušené rýže, následné plátky masa, které zakapeme šťávou z masa a přikryjeme zbylou rýží. Vrchní vrstvu rýže posypeme strouhaným sýrem smíchaným s dvěmi lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a pilav pečeme 1/2 hodiny v rozehřáté troubě.