Karbanátky s rajčatovou salsou
Suroviny
- 900 g Maso mleté - mix
 - 600 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.13 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Feferony
 - 2 ks Cibule červená
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 7 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.13 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 123.1 mg
 - Draslík 455.1 mg
 - Vláknina 7451.5 mg
 - Vitamín A 7451.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso promícháme s vejcem a strouhankou a směs výrazně osolíme a opepříme. Mokrýma rukama vytvarujeme 4 karbanátky a smažíme je na pánvi na másle a oleji po každé straně 6 minut. Karbanátky vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme je s oloupanou, nasekanou cibulí a nakrájenými feferonkami. Ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou.
 - 
                                3
Salsu upravíme spolu s karbanátky na talíře a podáváme.