Brambory po egyptsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 815 mg
 - Vláknina 10914.8 mg
 - Vitamín A 10914.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody.
 - 
                                2
Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky.
 - 
                                3
Podáváme se zeleninovým salátem.