Vepřový bůček po zbojnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 385.9 mg
 - Vláknina 292 mg
 - Vitamín A 292 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a nakrájíme na porce tak, aby každá měla jednu žeberní kost.
 - 
                                2
Maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a necháme do druhého dne v chladničce odležet.
 - 
                                3
Připravené porce masa vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Potom odstraníme pokličku a dopečeme dorůžova.