Palačinky plněné vepřovým mletým masem a parmezánem
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 200 g Houby čerstvé
 - 350 g Vepřové maso mleté
 - 400 g Passata (drcená rajčata)
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.08 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 70.2 mg
 - Draslík 396.5 mg
 - Vláknina 6318 mg
 - Vitamín A 6318 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Palačinky: do misky prosejeme mouku, přidáme vejce, dvě špetky soli, šleháme a pomalu přiléváme mléko. Přikryté necháme odpočinout 20 minut.
 - 
                                2
Do rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a smažíme na něm cibuli doměkka, přidáme houby, promícháme. Přidáme maso, šalvěj, passatu a necháme vařit 15 minut, osolíme, opepříme a často mícháme.
 - 
                                3
8 palačinek smažíme na pánvi se zbylým olejem. Na každou palačinku dáme masovou směs a zarolujeme. Naskládáme do zapékací misky, ozdobíme plátky rajčat a strouhaným parmezánem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.