Nadívané baklažány
Suroviny
- 1300 g Lilek
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 8 g Sůl
 - 18 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 8 g Cukr krupice
 - 200 g Strouhanka
 - 4 g Paprika mletá sladká
 - 400 g Vepřové maso mleté
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1978 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 139.8 mg
 - Draslík 810.2 mg
 - Vláknina 18282 mg
 - Vitamín A 18282 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Baklažány omyjeme, odkrojíme z jedné strany konec a vydlabeme.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté maso, strouhanku, cibuli nadrobno, sůl, pepř, papriku, vejce, přidáme vydlabanou dužinu z baklažánů a důkladně promícháme. Vydlabané baklažány uvnitř nasolíme a naplníme připravenou hmotou. Vyrovnáme do velkého nižšího hrnce, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit na mírném ohni. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, hotovou zředíme vyvařenou šťávou z baklažánu a nalijeme do hrnce. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, podle chuti dosladíme a necháme vařit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.