Hostýnské kuře s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 870 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 167.9 mg
 - Draslík 866.4 mg
 - Vláknina 2088.8 mg
 - Vitamín A 2088.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře rozporcujeme. Porce osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a dáme do pekáče, do kterého jsme na dno dali plátky slaniny.
 - 
                                2
Kuře obložíme plátky másla (50 g), přilijeme vodu a upečeme ho v troubě při 220°C dozlatova. Maso během pečení otáčíme, poléváme výpekem, pečeme přibližně 45-55 minut.
 - 
                                3
Očištěnou šalotku pokrájíme na kroužky. Čisté a omyté hříbky nakrájíme na plátky asi 3-4 cm silné. Klobásu nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme.
 - 
                                4
Upečené maso vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme, abychom ho uchovali teplé.
 - 
                                5
Do výpeku přidáme máslo, šalotku, hříbky a klobásu. Promícháme s utřeným česnekem, pekáč zakryjeme poklicí a v troubě dusíme asi 10 minut.
 - 
                                6
V topinkovači si připravíme z chleba topinky.
 - 
                                7
Na talíře rozdělíme porce upečeného kuřete, které obložíme hříbky, šalotkou a klobásou. Podáváme s topinkami.