Vepřová plec dušená v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1286 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 64.7 mg
 - Draslík 791.4 mg
 - Vláknina 5911 mg
 - Vitamín A 5911 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 146.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova.
 - 
                                3
Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou.
 - 
                                4
Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme.
 - 
                                5
Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
 - 
                                6
Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka.