Vepřové karé plněné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1711 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 129.4 mg
 - Draslík 360.5 mg
 - Vláknina 782 mg
 - Vitamín A 782 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek na plocho prořízneme, otvor v mase naplníme vychladlou směsí a uzavřeme jehlicí nebo párátkem. Každou porci na povrchu osolíme a pomoučíme prosátou moukou.
 - 
                                2
Maso naskládáme na plocho do pekáče vymazaného tukem a v rozehřáté troubě zapečeme.
 - 
                                3
Po zapečení maso podlijeme vodou. Za občasného přelévání šťávou a dolévání vodou pečeme doměkka.
 - 
                                4
Pečené maso vyjmeme a zbavíme jehlic nebo párátek.
 - 
                                5
Nakonec přecedíme šťávu přes hustý cedník zpět na maso a zjemníme máslem. Vše ještě podusíme.
 - 
                                6
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme a částečně roztavíme. Osmahneme na ni cibuli nakrájenou na drobno a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.