Smažený hermelín se šunkou
Suroviny
- 10 g Olej slunečnicový
 - 300 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 100 g Šunka dušená
 - 80 g Omáčka tatarská
 - 4 g Sůl
 - 10 g Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Brambory vařené
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 160 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 151.8 mg
 - Draslík 347.5 mg
 - Vláknina 5890 mg
 - Vitamín A 5890 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hermelín nakrájíme na silnější plátky, šunku na tenké plátky, plátky hermelínu zabalíme vždy do jednoho plátku šunky. Můžeme také hermelín nechat vcelku, podélně ho rozkrojit a mezi dvě půlky vložit plátek šunky.
 - 
                                2
Do misky nalijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme vejce, osolíme, přikápneme olej, pivo a důkladně promícháme. Zabalený hermelín namočíme v tomto těstíčku a smažíme v rozpáleném másle dozlatova.
 - 
                                3
Hermelín upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.