Bramborový guláš s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 2059 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 56.3 mg
 - Draslík 1028.6 mg
 - Vláknina 12500.3 mg
 - Vitamín A 12500.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.
 - 
                                3
Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.
 - 
                                4
Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.
 - 
                                5
Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.